Підпиши петицію за звільнення Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ!                         У Києві відбудеться акція "Опір цензурі" на підтримку свободи слова                       

streetreiser

patriot36

atlantida

orysia

patriot

libertylee

Фотина

Українець

sivergrad

Novik-007

Тимур книш

Андрій Денисенко

feodot

allo

rr2011
В наших лавах зараз:
236 людей

Приєднуйся до ОПОРУ

Реєстрація
  • Статті
    Якщо законопроект Табачника приймуть – буде революція


    Навчальний рік, що закінчився, ознаменувався бурхливими студентськими протестами у відповідь на ініціативи та нововведення “головного освітянина” Дмитра Табачника. Але перед тим, як роз’їхатися по домівках і курортах, молодь пообіцяла міністру гарячу осінь. Тож чого чекати восени від студентства?


    14.07.2021 Читати повністю
     
    Режим Януковича в цифрах і фактах. Вмикай ОПІР – вимкни Януковича!

    УКРАЇНЦІ ЗУБОЖІЮТЬ:

    За даними ООН в 2010 році реальні доходи українців упали на 10 %, рівень бідності зріс на 0,4 % і досяг 26,4 % (12,5 млн. осіб). 






    23.06.2021 Читати повністю
     
    Росія хоче ВСЕ


    Весело спостерігати, як Президент Янукович починає освоювати антиросійську риторику. Як спікери Партії Регіонів з нерозумінням і обуренням оцінюють позицію російської сторони і по переговорах по газу, і щодо митного союзу, і щодо введення мита на українські товари. Але найбільш кумедно виглядає прем'єр Азаров, коли огризається Путіну на переговорах про ціну на газ.


    10.06.2021 Читати повністю
     

    Всі статті

23.06.2021

Режим Януковича в цифрах і фактах. Вмикай ОПІР – вимкни Януковича!

УКРАЇНЦІ ЗУБОЖІЮТЬ:

За даними ООН в 2010 році реальні доходи українців упали на 10 %, рівень бідності зріс на 0,4 % і досяг 26,4 % (12,5 млн. осіб). 

- 8 млн. пенсіонерів в Україні отримують пенсії на рівні прожиткового мінімуму., який давно вже не відповідає реальним потребам людини, а 12 млн. громадян в 2010 році отримували доходи навіть нижче офіційного встановленого прожиткового мінімуму.

-іПосилюється поляризація суспільства: співвідношення доходів найбагатших і найбідніших груп складає 30:1 (у країнах ЄС – 5,7:1). 

- Дзеркалом антинародної політики влади є держбюджет на 2011 рік, яким затверджено зростання на 40% видатків на держапарат, в той же час збільшення мінімальної зарплатні передбачено лише на рівні 8,9%. Це прирікає мільйони звичайних українців на бідність.

ЦІНИ І ТАРИФИ РОСТУТЬ:

В той час, як Уряд звітує про річну інфляцію на рівні 9%, цінники в магазинах зросли за останній рік на овочі –на 100% і більше, молоко, борошно, олію - на 40%, на гречку – майже 300%, а на решту продуктів – щонайменше на 20-30%.

- Ціна на бензин з початку року підскочила на 20% до 10 гривень.

- Тарифи на житлово-комунальні послуги за 2010 рік  зросли на 30-50% (в залежності від регіону), ціна на газ зросла на 50%. В 2011 році очікується знову підвищення на газ на 30%, на теплову енергію на 52%, а також на електроенергію та воду. 

- Замість обіцяного владою при підписанні Харківських угод зниження ціни на газ, люди отримали майже 100%  збільшення тарифів.

КОРУПЦІЯ ТА ВИТРАТИ НА ЧИНОВНИКІВ РОСТУТЬ:

- Рівень корупції у 2011 році зріс майже на 60%. Україна посіла 134 місце за рівнем корупції серед 178 країн світу в рейтингу за 2010 рік.

-ІЗростання бюджетних видатків у 2011: Президент - на 40,9% , Генпрокуратура - на 77,8%, лікування та відпочинок депутатів - на 82%.

- Обіцяне скорочення чиновників та держструктур провалилося. Кількість центральних органів виконавчої влади зросла з 51 до 72, тобто більше, ніж на 40%. Дуже характерно, що обіцяне скорочення чиновників на третину в Адміністрації Президента призвело до зростання їх кількості на 20%.

ВЛАДА ЗНИЩУЄ МАЛИЙ БІЗНЕС:

- За простотою сплати податків Україна в 2011 році, як і в 2010 посіла 181 місце із 183, що говорить про те, що податковий кодекс не сприяв покращенню ситуації, як про це заявляє влада.

- Кількість платежів бізнесу до бюджету найбільша в світі - 135 (183 місце із 183).

- З прийняттям податкового кодексу тіньова зайнятість зросла вдвічі.

- Європейська бізнес-асоціація зафіксувала покращення ділового клімату у всіх країнах Східної Європи, окрім України.

- За перші три місяці 2011 року майже 57 тисяч приватних підприємців припинили свою роботу, а кількість створених фізичних осіб - підприємців в Україні скоротилася на 30% по відношенню до аналогічного періоду 2010 року.

·     Закрити свій бізнес вирішили на 36% більше фізосіб, ніж в аналогічному періоді 2010 року.

СВОБОДА СЛОВА ТА ПРАВА ГРОМАДЯН ПІД ЗАГРОЗОЮ:

- Україну виключили з категорії вільних країн у рейтингу американської неурядової організації "Freedom House".

- Україна за 2010 рік у рейтингу свободи слова "Репортерів без кордонів" знизилась на 42 позиції та займає 131-ше місце - після Іраку.

- У 2010 - 2011 році в установах органів внутрішніх справ України загинули більше 60 громадян.

ДЕМОГРАФІЧНА СИТУАЦІЯ. ПАДІННЯ НАРОДЖУВАНОСТІ:

- Лише за один рік діяльності уряду населення України скоротилось на 184 тисяч громадян.

- В 2010 році, вперше з 2005 року, Держкомстат зафіксував падіння народжуваності (майже на 15 тисяч в порівнянні з 2009 роком).

- Зараз по Україні середній відсоток забезпечення дитсадками – 56%. І коштів у бюджеті на розширення мережі дошкільних закладів не передбачено.

 

З Маніфесту Мережі громадянської дії «Опір»:

       Ми втрачаємо свою країну. Розпочато масштабний наступ на українську мову, історію, церкву і культуру. Ми втрачаємо свободу. Влада порушує права громадян на проведення зібрань, свободу слова та вільні вибори, утискає опозиційні ЗМІ, запроваджує цензуру на телебаченні., розпочато політичні репресії.Ми втрачаємо добробут. «Реформи» влади ведуть до перерозподілу суспільного багатства в інтересах влади та наближених до неї олігархів.

Все це є ознаками тотальної окупації України. Кожен день правління колоніального режиму несе загрозу для України та її громадян. Настав час опору! Настав час боротьби!

Саме з цією метою створено Рух «ОПІР» - понадпартійну мережу громадянської дії. Наша мета: усунення від влади антиукраїнського режиму Януковича-Литвина-Азарова. Прихід до влади нового покоління українських політиків.

Якщо Ти хочеш жити у вільній країні, якщо Ти хочеш бути господарем на своїй землі, якщо Ти здатний до ДІЇ – долучайся до Руху «ОПІР»!

ПРИЄДНУЙСЯ!   www.opir-ua.org, e-mail:[email protected], шукай в соцмережах.

ОПІР - НАСТУП - ПЕРЕМОГА!

Подiлитись посиланням: